CASE STUDY

Boost@184 Barnet


Client

Barnet Group


Completion Date

September 2019


Scope

New facilities that include private meeting areas, smart workspaces and most importantly a more welcoming environment

 

A London Borough of Barnet initiative supporting residents with advice on benefits, wellbeing, health, volunteering, employment and training has received a ‘boost’ thanks to assistance from Greyline who provided a makeover of their Cricklewood centre.
Working with our partners Morgan Sindall, Greyline undertook an extensive programme of works, at no cost to the initiative.
Boost@184 were delivering services from a former shop on Cricklewood Lane, a facility which had been pretty untouched since its use as a retail store and as a result provided basic, cramped and unsuitable spaces from which to provide support for residents.
Through the involvement of Greyline and Morgan Sindall, Boost@184 can now better support residents with new facilities that include private meeting areas, smart workspaces and most importantly a more welcoming environment for current and future users of the centre.
Greyline planned and delivered a core programme of works to overhaul the space:

  • Provision of new smart workspace desks which are retractable, ensuring the spaces within the facility are flexible and adaptable.
  • Controlled secure access.
  • New shop front and signage.
  • Converted the space taken up by an existing toilet into a private meeting room, supporting one-to-one consultations with service users.
  • Old boiler room converted into new toilet facilities.
  • Replacement kitchen and full overhaul of the existing space.
  • Revamping of existing office space to provide enhanced power supplies and sockets, removal of dated wall cladding, decorating and replacement of suspended ceiling.
  • Creation of a bicycle repair workshop to assist in skills training and employment opportunities for local residents.
  • Provision of new disabled access
  • Full decoration and new flooring